Hur tar jag reda på om ett land är säkert att resa till?

Kontrollera utrikesdepartementets (UD:s) hemsida för resevarningar och rekommendationer. Ta kontakt mer våra erfarna reseexperter för mer personliga rekommendationer eller anslut dig till ett reseforum för backpackers. Se även till att följa nyhetsrapportering och andra aktuella frågor som behandlas i och rör det land som du planerar att resa till.

Kom ihåg att undersöka det här innan du bokar dina flygbiljetter för att undvika avbokningsavgifter, om du väljer att inte åka.