Kan jag använda endast en del av min flygbiljett?

Vanligtvis måste du åka med alla flyg som ingår i din resrutt. Givetvis kan och kommer inte någon att tvinga dig att åka alla flyg under din flygrutt, om du exempelvis väljer att inte ta flyget hem. Det är däremot inte tillåtet att endast använda flyget för hemresan och strunta i utresan. Om du inte använder din avresebiljett kommer resterade delarna av biljetten gå förlorade.

Detsamma gäller för biljetter med mellanlandning – du måste åka med alla segment av din flygrutt och kan inte börja din resa i mitten av rutten. Till exempel, om du har en biljett med destinationerna New York – Los Angeles – Bangkok är det inte tillåtet att börja resan i Los Angeles, du måste starta din resa i New York.